Sleutels in de auto laten liggen? Deze pechhulp diensten helpen je

Sleutel in auto buitengesloten

Sleutels in de auto laten liggen, wat nu?

Je autodeur valt in het slot en je sleutels liggen nog in de auto, wat nu?! Er zijn 3 (voor de hand liggende) opties:

1. Reservesleutel

Je gaat naar huis om je reservesleutels te halen (of belt iemand op die ze kan brengen, misschien nog handiger).

2. Pechhulp bellen

We hebben de meest bekende pechhulpdiensten gevraagd of ze helpen wanneer je auto op slot is en de sleutels er nog in liggen. Hieronder de resultaten.

ANWB

Als lid van de ANWB word je zonder problemen geholpen. Je kunt contact opnemen met de ANWB Alarmcentrale op 088 – 2692 888.

Allianz Global Assistance

Ook Allianz Global Assistance laat je niet in de kou staan als je jezelf hebt buiten gesloten (is onlangs aangepast zie ook voorwaarden, voorheen werd dit niet gedaan). Ben je lid van Allianz Global Assistance? Neem dan telefonisch contact op via 020 592 9292

Blijdatikrij.nl

Blijdatikrij.nl biedt ook hulp als je sleutels in het voertuig liggen. Als lid kun je contact opnemen via 088 – 112 11 11

Centraal Beheer

Ben je lid Centraal Beheer? Dan kun je niet rekenen op hulp als je je sleutel in de auto hebt laten liggen. Centraal Beheer helpt alleen wanneer het voertuig niet meer kan rijden en dit komt doordat er iets kapot is in de techniek of mechaniek.

Route Mobiel

Verloren, afgebroken of in een gesloten auto achtergelaten sleutels ziet Route Mobiel ook als pech. Sta je zonder sleutels buiten je auto en ben je lid van Route Mobiel? Bel dan 020 651 51 15. De gemiddelde aanrijtijd is 35 minuten.

Geen pechhulp abonnement?

Wanneer je geen pechhulp abonnement of verzekering hebt afgesloten kun je onder andere terecht bij AllSecur of Roadguard. De bedrijven hanteren respectievelijk een tarief van € 90 en € 100 voor het jezelf buiten sluiten van je auto. AllSecur kun je bereiken op 088 – 548 50 00 of via de app en RoadGuard via de app.

3. Zijruit inslaan

Je kunt ook je zijruit inslaan om je sleutels te pakken. Je blijft dan wel maanden lang stukjes glas tegenkomen. Een nieuw raam kost je ongeveer tussen de € 150 en € 200, dus goedkoop is het ook niet. Of je zou het bij je verzekering kunnen claimen, dat kan dan alleen bij een All Risk verzekering. Je premie gaat dan waarschijnlijk ook omhoog. Een ruit inslaan is dus niet aan te raden.

Je bent niet de enige

En wees gerust, je bent niet de enige die zijn sleutels in de auto heeft laten liggen. Jezelf buitensluiten staat in de top 5 van meest voorkomende pechgevallen bij de ANWB.

Oh en deze tips werken niet…

  • Je belt iemand die de reservesleutel tegen zijn/haar telefoon houdt, op het open-knopje drukt en jij houdt jouw telefoon in de buurt van de auto.
  • Met een gat in een tennisbal door middel van luchtdruk je deur openen

 

Tags: , ,

One Comment

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *